GLOBAL GOALS WORLD CUP

Blog

 

The latest from the fields of the Global Goals World Cup

Team announcements, player stories, playlists, the world best news and everything in between.

Minister besøger fodboldevent på KØN og kickstarter Global Goals World Cup Danmark

Pressemeddelelse 15. august 2022

Fredag morgen gæster ligestillingsminister Trine Bramsen eventet 'KØN Morgen', og er med en samtale om ligestilling mellem kønnene, generelt og i fodboldens verden, med til at åbne kvindefodboldturneringen og verdensmålsfestivalen Global Goals World Cup's event på KØN.

Mød landets ligestillingsminister Trine Bramsen i en samtale om ligestilling mellem kønnene generelt og i fodboldens verden, når hun mødes med cheftræner for AGF Kvindefodbold Katrine S. Pedersen, CEO for Eir Majken Gilmartin og museets direktør Julie Rokkjær Birch i KØN Café. Arrangementet er optakt til åbning af Global Goals World Cup (GGWCUP).

Ligestilling mellem kønnene og styrkelse af kvinders og pigers rettigheder og muligheder, er essensen af FN's Verdensmål nummer fem. I anledning af Global Goals World Cup Denmark 2022 sætter sensommerens KØN Morgen event fokus på ligestilling mellem kønnene, og på hvordan sportsfællesskaber kan bidrage til at skabe forandring.

Ligestillingsminister Trine Bramsen mødes med cheftræner for AGF Kvindefodbold Katrine S. Pedersen, CEO for Eir Majken Gilmartin og museets direktør Julie Rokkjær Birch i KØN Café.

Samtalen vil bl.a. komme ind på Danmarks ansøgning om værtskab på kvindernes EM i 25; sportsfællesskabets potentiale til at skabe forandring; og den nye socialt bevidste sportsudøver og rollemodel.

Efter samtalen på KØN deltager Ligestillingsministeren i en fodboldkamp på Havnepladsen med en række GGWCUP ambassadører og samarbejdspartnere.

Museumsdirektør på KØN - Gender museum Denmark, Julie Rokkjær Birch, fører sammen med skater Anne Eggebrecht fra Handlemod, Co-founder af GGWCUP Majken Gilmartin og forfatter og ekspert i bæredygtig ledelse Lone Belling herefter deltagerne igennem en dag med fejring og vigtige samtaler, når den officielle åbning af Global Goals World Cup indrammes af museets historiske byrådssal d. 19. august kl. 14.00.  

Sportskonceptet Global Goals World Cup (GGWCUP) er en aktivistisk fodboldturnering som kommer til Aarhus den 19.-21. august. Fredag præsenterer holdene hvordan de har og vil arbejdet for at et valgt verdensmål. Lørdag og søndag spiller GGWCUP holdene fodbold med et alternativt pointsystem https://ggwcup.com/point-system

GGWCUP er et samarbejde mellem EIR, foreningen Permasport og lokale partnere,

"Nu sker det snart og vi kan næsten ikke vente til at startfløjtet lyder. Vi har i Permasports frivilliggruppe arbejdet benhårdt for at få de helt rigtige partnere med ombord til at forme denne aarhusianske udgave af GGWCUP" fortæller forperson i Permasport, Clara Lucia Tonnisen.

Det er den 20. turnering i Global Goals World Cup, der nu for første gang afholdes i Aarhus. Tidligere har GGWCUP foregået i lande som Jordan, Norge, Indien, Kenya mm. 

16 hold deltager i denne aarhusianske GGWCUP hvoraf tre hold er internationale. Team Cukis er fra Spanien og Team Game og Team Leaf a Mark er begge fra Jordan.  Sidstnævnte vandt GGWCUP Jordan og GGWCUP finalerne i Island i 2021.   

Her følger alle holdene: SOSU Østjylland, Girl Power Org, Skateducate, Ombold, Ulla United, Soccer for Justice, Fuglebakken, The SDG Ambassadors, DFUNK, DFUNK II, Game Jordan, Maymi Asgari, Leaf A Mark, Cukis, Alken Ry og Safepad. 

Fakta

Global Goals World Cup (GGWCUP) er et sportskoncept skabt af danske EIR Soccer i 2015. GGWCUP er for alle kvinder, der ønsker at bruge sporten til at støtte hinanden, arbejde for en mere lige verden og styrke bæredygtig forandring. https://ggwcup.com/

Et hold på 5-8 kvinder kvalificerer sig til at spille ved at vælge et af FNs 17 verdensmål at spille for både uden for banen og inde på banen. Holdets indsats bliver rangeret i fire kategorier: Handling, Fans, Stil og Fodbold.

Vinderne af en GGWCUP turnering vinder ikke kun titlen. Deres handlinger vinder opmærksomhed og har effekt både lokalt og globalt, og holdet kvalificerer sig til at spille med i den Globale finale i Prague Juni 2023

GGWCUP Denmark afvikles den 19.-21. august i Aarhus af Permasport, Eir soccer og samarbejdspartnere. For mere information om GGWCUP kontakt Clara Lucia Tonnisen, ct@permasport.dk. Læs mere her: https://ggwcup.com/denmark-2022

Permasport

Den århusianske forening stiftet i 2021 af unge entreprenører, Permasport, er lokale værtspartnere af Global Goals World Cup Denmark. Gennem sportsfællesskaber bygger Permasport kapacitet hos individer og fællesskaber til at drage omsorg for naturen og mennesket. http://permasport.dk/

GGWCUP ambassadører

Afviklingen af GGWCUP i Aarhus d. 19.-21. august støttes af et stærkt ambassadørkorps bestående af Julie Rokkjær Birch, Katrine Pedersen, Natasha Al-Hariri, Lykke Friis, Sofie Junge, Maymi Asgari, Anne Eggebrecht, Lone Belling, Khalida Popal, Thomas Ravn-Pedersen, Theresa Blegvad og Emma Holten.

GGWCUP Partnere

KØN, DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom, AGF, Arbejdernes landsbank, Mads Nørgaard,Verners Sportsrejser, Handlemod, Nordic SportsLab, Verdens Bedste Nyheder, Studenterhus Aarhus, REUSE, Droppbucket, Sunhill Roasters, Midtbyends Gårdbutik, The Clothing Club, Goboat, Scales, SICK, Operation 8, 17 walls, Jyske bank, Frontløberne, FLIMR ApS. Eventet er støttet af Aarhus Event, Tuborgfondet og Lift Off.

*********************************************************************************************

Pressekontakt

Projektleder af GGWCUP Denmark, Clara Lucia Tonnisen ct@permasport.dk (DK) +45 28 29 39 40

CEO for GGWCUP, Majken Gilmartin mmg@eirsoccer.com

*********************************************************************************************

Links

Billeder sendt via wetransferlink: https://we.tl/t-Wz0D84hXpS

  1. Pressefoto Trine Bramsen (fotograf, se filnavn)

  2. Foto Katrine Pedersen (fotograf, se filnavn)

  3. Foto Majken Gilmartin (fotograf, se filnavn)

  4. Facebook Cover til KØN Morgen x GGWCUP d. 19. august

  5. Den officielle GGWCUP Denmark plakat lysegrøn

  6. Den officielle GGWCUP Denmark plakat med information mørkegrøn

  7. Foto af projektleder Clara Lucia Tonnisen med Mads Nørgaard bolden specialt designet til dette GGWCUP. ARoS bagved (fotograf: Permasport)

  8. Foto fra tidligere GGWCUP turnering (fotograf: EIR)

  9. Foto fra anden fodboldturnering i Aarhus sidste år. Clara Lucia Tonnisen var også projektleder for denne turnering. Her for Street Society. (fotograf: Street Society)

 

Thumbnails til GGWCUP Denmark video

https://www.dropbox.com/sh/tl81y540tid4st6/AADKaVThPQSOc5yO0NTyc2lFa?dl=0

Link til GGWCUP Denmark video

https://www.dropbox.com/s/z9eb5qc7g3524lm/GGWC_Promo_GoalsForEveryone_11_Short_Wide_SUBS.mp4?dl=0

https://www.dropbox.com/s/6pyj3y1mjf3ykqi/GGWC_Promo_GoalsForEveryone_11_Short_Hori_SUBS.mp4?dl=0

Link til GGWCUP Press releases / media kit

https://photos.google.com/share/AF1QipO4CGWRghvP8_X0lzoZmg-fKVNqYRZU-BXWFvYatFKT0AOoZJq5UNdVBLLPIRZDpg?pli=1&key=MG5udlBmNkNVWFRVMWg5YkZoQVpyUi02akRhdnRn