GLOBAL GOALS WORLD CUP

Blog

 

The latest from the fields of the Global Goals World Cup

Team announcements, player stories, playlists, the world best news and everything in between.

Foreningen Permasport får Global Goals World Cup til Aarhus i samarbejde med DFUNK og AGF

Foreningen Permasport har indgået samarbejde med  DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom og fodboldklubben AGF om afholdelsen af Global Goals World Cup til sommer.

GGWCUP er et banebrydende sportskoncept for alle kvinder, der ønsker at bruge sporten til at støtte hinanden, arbejde for en mere lige verden og styrke bæredygtig forandring. 

I Permasport skaber vi forandringer i partnerskaber, og vi er stolte over at have fået Global Goals World Cup til Aarhus for første gang. Nu inviterer vi byen, kommunen, erhvervs- og foreningslivet ind i processen med at skabe opmærksomhed omkring, hvordan man konkret kan arbejde med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling,” fortæller Clara Lucia Tonnisen, der er forperson i Permasport.

GGWCUP er skabt af danske EIR Soccer efter verdens stats- og regeringsledere vedtog de 17 verdensmål på FN topmødet i New York d. 25. September 2015. GGWCUP spilles i 2022 i Jordan, Saudi Arabien, Nigeria, Marokko, Palæstina, Colombia og Norge, udover Danmark, hvor Permasport er den lokale partner. 

Sammen med samarbejdspartnere, som AGF og DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom, skal Permasport afvikle fodboldturneringen i august og være med til at sætte fokus på, hvordan sport kan spille en rolle i at fremme en mere bæredygtig fremtid. 

AGF er gået ind i samarbejdet, som en del af deres strategi på bæredygtighedsområdet, der er en selvfølgelig del af klubben, fortæller branding og bæredygtighedschef Anne Jensen.

Det er helt indlysende, at vi som fodboldklub skal se på, hvordan vi kan nedbringe vores klimaaftryk, det tager vi ansvar for. Men fodbold kan noget helt særligt, når det handler om at samle mennesker. Det er fællesskab, og det er passion – og den styrke vil vi gerne bruge til at skubbe på en bæredygtig udvikling i samfundet omkring os,” fortæller Anne Jensen.

AGF og GGWCUP har et fuldstændigt åbenlyst værdimatch. Som den indtil videre eneste Superligaklub i Danmark arbejder vi med en strategi for bæredygtighed, og verdensmålene er en del heraf. Men vi skal have flere med! Og det skal vi også med kvindefodbolden, som vi ønsker at give en stærkere platform. Derfor er vi stolt samarbejdspartner i GGWCUP i Aarhus,” fortæller Anne Jensen.

Forperson i Permasport, Clara Lucia Tonnisen, mener også at der er en god synergi i samarbejdet med både superligaklubben og DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom om den bæredygtige agenda og kvindefodbold.

Det er en stor glæde at kunne annoncere begge samarbejder, og det været en fornøjelse at være i indledende dialog med AGFs bæredygtighedschef Anne Jensen. Vi er også stolte af at både cheftræner for AGF kvindefodbold, Katrine Pedersen, og direktør for DFUNK, Natasha Al-hariri, støtter op om GGWCUP Denmark som ambassadører,” fortæller Clara Lucia Tonnisen. 

Samarbejderne med AGF og DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom giver et tydeligt billede af, hvordan Permasport ønsker at etablere et mangfoldigt GGWCUP fællesskab, som inkluderer så mange som muligt. 

Vi er så begejstrede for vores samarbejdspartnere. AGF arbejder ambitiøst på at udvikle sin bæredygtighedsprofil, og klubbens kvindeafdeling har med Katrine Pedersen i spidsen store visioner for byens elitefodbold. DFUNK har det her tiltalende kvindefodboldfællesskab for unge med og uden flygtningebaggrund, som er socialt inkluderende uanset fodboldfaglige niveau. DFUNK fodboldholdet er gode til at skabe ‘safe spaces’ hvor unge kan være sig selv, og udtrykke sig frit gennem sporten. Der er fokus på at have det sjovt og på at danne nye venskaber,” fortæller Clara Lucia Tonnisen. 

Mange af de andre partnere af GGWCUP Denmark er ikke indenfor fodboldverdenen, men deler visionen om en mere bæredygtig fremtid, og forperson i Permasport Clara Lucia Tonnisen står klar til at byde flere lokale partnere med ind til at forme GGWCUP Denmark. 

Det kan virkelig rykke noget, når man i sportsfællesskaber spiller for et fælles mål. Til GGWCUP er det FN’s 17 verdensmål, vi spiller for.  Både fodboldholdene, os som arrangører og vores partnere. Vi er svært begejstrede for vores partnerskaber med AGF og DFUNK, og vi håber at kunne tiltrække flere lokale partnere hen over foråret og sommeren,  for sammen er vi stærkest,” fortæller Clara Lucia Tonnisen. 


Fakta

Global Goals World Cup (GGWCUP) er et sportskoncept skabt af danske EIR Soccer i 2015. GGWCUP er for alle kvinder, der ønsker at bruge sporten til at støtte hinanden, arbejde for en mere lige verden og styrke bæredygtig forandring. 

Et hold på 5-8 kvinder kvalificerer sig til at spille ved at vælge et af FNs 17 verdensmål at spille for både uden for banen og inde på banen. Holdets indsats bliver rangeret i fire kategorier: Handling, Fans, Stil og Fodbold, så  vinderholdet er ikke nødvendigvis det bedst spillende fodboldhold. 

Vinderne af en GGWCUP turnering vinder ikke kun titlen. Deres handlinger vinder opmærksomhed og har effekt både lokalt og globalt.

GGWCUP Denmark afvikles den 19.-21. august i Aarhus af Permasport, Eir soccer og samarbejdspartnere. For mere information om GGWCUP kontakt Clara Lucia Tonnisen, ct@permasport.dk.